Natrijum hipohlorit

Natrijum hipohlorit

Efikasno sredstvo za dezinfekciju bazenske vode

Natrijum hipohlorit je idealno sredstvo za pripremu i održavanje čiste i higijenski bezbedne bazenske vode. Njegova snažna dezinfekciona svojstva efikasno uklanjaju bakterije i alge, osiguravajući da vaša bazenska voda ostane kristalno čista i sigurna za upotrebu. Ovaj rastvor je jednostavan za upotrebu i može se razblažiti vodom prema uputstvima za postizanje željene koncentracije. Veoma je važno pridržavati se uputstva za doziranje i upotrebu koja se nalaze na nalepnici proizvoda.

Pouzdana dezinfekcija i održavanje bazenske vode

Natrijum hipohlorit
NATRIJUM HIPOHLORIT 5 LIT
NATRIJUM HIPOHLORIT 10 LIT

NAMENA
Natrijum hipohlorit namenjen je za dezinfekciju vode u bazenima za kupanje.
ANTIMIKROBNO DELOVANJE
Ispitivanje na mikrobiološku efikasnost je urađeno u Institutu za javno zdravlje Vojvodine. Ukoliko želite da saznate detaljnije o mirkobiološkoj efikasnosti, kontaktirajte stručnu službu Helena Graf-a.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU
Uputstvo za tretman vode u bazenima za kupanje: Podesiti pH vode u bazenu da bude između 7,2-7,6 sa pH regulatorima. Dodavanje hipohlorita se vrši automatski pomoću hlorinatora sa injektorom bez razblaživanja ili ručno razblaživanjem sa vodom u kanti. Napravljeni rastvor hipohlorita se dodaje u vodu, nikad obrnuto. Mešati sa plastičnim ili drvenim štapom i polako dodavati u bazen, dozirati po celom obimu bazena. Prvi tretman vode: potrebno je izvršiti šok terapiju vode dodavajući radni rastvor (1 L hipohlorita u 9 L vode) na 990 L vode u bazenu. Pumpa treba da radi narednih 24 sata kako bi se voda homogenizovala. Zbog povećane koncentracije hlora voda se ne koristi narednih 24-48 h vodeći računa da koncentracija slobodnog hlora bude 0,5- 1 mg/L. Otvorene bazene ne prekrivati prekrivačem, osim u slučaju i dok traju padavine. Redovan tretman: Pre upotrebe vode za kupanje vrši se provera koncentracije hlora i pH vode putem uređaja za određivanje vrednosti hlora (mg/L) i pH vode. Preporučeni nivo slobodnog rezidualnog hlora u bazenima za kupanje treba da bude od 0,5- 1 mg/L, a pH 7,2-7,6. Slobodni rezidualni hlor je vrlo nestabilan i nestaje iz vode intenzivnije pri većim temperaturama pa ga je potrebno svakodnevno dodavati uz čestu proveru koncentracije pre upotrebe vode. Nivo dnevne doze iznosi : 1 dL hipohlorita + 9 L vode (radni rastvor kod redovnog doziranja) dodati na 990 litara vode u bazenu. Dnevno doziranje vršiti nakon dnevnog kupanja uz rad pumpe od minimum 2 sata nakon doziranja. Na taj način voda je spremna za upotrebu narednog dana. Uputstvo za odlaganje: Rastvor se čuva dobro zatvoren u originalnom pakovanju dalje od hrane, pića i hrane za životinje . Ambalaža je napravljenja od HDPE i mora se odlagati kao opasan otpad. Preostale količine sredstva razblažiti sa dovoljnom količinom vode.
PAKOVANJE: Kanister od 10 L i 5 L.
Skladištiti u suvoj i mračnoj prostoriji na temperaturi do 25°C zaštićeno od zagrevanja.
Rešenje za stavljanje u promet: 532-01-3079/2015-19
Aktivna biocidna supstanca: natrijum hipohlorit, 120 g/l aktivnog hlora
KORISTITI BIOCIDE BEZBEDNO. PRE KORIŠĆENJA UVEK PROČITATI ETIKETU I INFORMACIJE O PROIZVODU.